Има села без ток, паднали са дървета, клони и отделни светофарни секции

STZAGORA.NET
*
Заради снеговявания на места до 1 м е затворен за движение пътят Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви. Там са изтеглени закъсали градски автобус и лек автомобил. Верижен грейдер работи по разбиване на преспите, съобщи Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред“.

Снежната обстановка в Стара Загора е овладяна. Екипите на Общинските служби, полицията и пожарната работят съвместно по отстраняване на затруднеията, причинени от падналия снощи сняг. Снежната покривка е от 10-12 см., но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 80 %, започва почистването и на по-малките улички, уточни Иванов.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост.
Без електрозахранване са селата Казанка, Остра могила, Дълбоки, Хрищени, Маджерито и Коларово.

Четири отделни светофарни секции на бул. „П. Евтмиий“ и в западния край на бул. „Цар Симеон Велики“ – на изхода от града са паднали от вятъра. Те са дублиращи и не затрудняват организацията на движението, уточни Росица Копривчина, директор на общинската дирекция „Транспорт, екология и чистота“.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Телевизонната кула и Люляк, където пътят все още се почиства.

На горещия телефон на общината от 6 ч. насам са постъпили множество сигнали за паднали дървета и клони, включително върху кабели на осветлението и тролейбусната мрежа, съобщи Александър Чалъков, началник звено „Градска мобилност“.

Най-много сняг през нощта е навалял в община Гурково. Там снежната покривка е 15 см. Средно в Старозагорска област дебелината на снежната покривка е 10 см.

На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг. На Шипка е минус 7 градуса. Пътните настилки са обработени. Пропускат се само леки автомобили. На практика всички пътища към прохода Шипка, от страната в Старозагорска област, в момента са затворени.

Магистралите „Тракия” и „Марица” са мокри, но обработени и проходими.

Заради силни снегонавявания и нулева видимост са затворени пътищата Мъглиж-Николаево, Крън-Шипка, Дунавци-Шейново-Шипка, отсечката от надлеза на с. Тулово до надлеза на отбивката за Мъглиж.

Без ток са Гурково, част от Николаево, Паничерево, Конаре. В община Раднево – Боздуганово, Гипсово и Диня. В община Стара Загора – Оряховица, Дълбоки, Руманя, Хрищени. В община Мъглиж Ягода, Тулово и Юлиево.

През нощта е имало проблем на помпената станция на с. Ягода, но той е отстранен и в момента няма опасност от спиране на водата.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн