Екипите на общината, полицията и пожарната работят по нормализирането на обстановката в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Вече е възстановена работата на светофарната уредба на бул. „Св. П. Евтимий“ и ул. „Хр. Ботев“ в Стара Загора. Отстранена е аварията на електрозахранването, съобщи Росица Копривчина, директор на общинската дирекция „Транспорт, екология и чистота“.

Петте светофарни секции – на бул. „П. Евтмиий“ и в западния край на бул. „Ц.С. Велики“ – на изхода от града, които паднаха от силния вятър ще бъдат подменени, след спиране на вятъра, уточни тя.

Екипите на Община Стара Загора, пожарната и полицията, които продължават да работят по нормализирането на обстановката в района, призовават водачите на автомобили и пешеходците да се движат с повишено внимание. Снежната покривка е от 10-12 см., но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 90 %, започва почистването и на по-малките улички.

Без ток са десетина села в старозагорско – Руманя, Братя Кунчеви, Оряховица, Дълбоки, Хрищени, Казанка, Остра могила, Маджерито и Коларово.

Верижен грейдер работи за отваряне на пътя Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Дъбрава,Телевизионната кула и Люляк, където пътят все още се почиства.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн