Коледни кошници и медени питки за победителите в конкурса “Да събудим Коледния дух”

STZAGORA.NET
*
Красиви коледни кошници с лакомства и плодове, медени питки и късметчета получиха снощи отличените в конкурса за Коледна украса, организиран от Община Стара Загора. Във фоайето на администрацията пред украсената елха, се проведе кратко тържество с коледни песни и много настроение.

Победителите от вх. В, бл. 8, в кв. „Самара –3 “, който беше изцяло обновен през 2016 г., споделиха, че украсяват входа на блока си всяка година, за да си създадат настроение и положителни емоции. „Надяваме се нашият вход да бъде пример и така, както запалихме 507 души да ни подкрепят, надяваме се догодина толкова да са тези, които ще ни последват“, сподели Стоянка Ненова.

От името на ОДЗ №34 „Райна княгиня“ в кв. „Самара-3“ наградата получи директорът Любка Иванова, която обясни, че се радва на третата позиция в конкурса “Да събудим Коледния дух”, въпреки че са се включили доста късно. По думите ?, направеният основен ремонт на инфраструктурата в квартала е бил оценен от хората там, затова много от тях са се потрудили да разкрасят допълнително домовете и околоблоковите пространства с коледна украса. „Радвам се, че кв. „Самара“ е големият победител. Поздравявам хората от квартала, защото има много осветени тераси и украсени пространства. Такива инициативи създават много ентусиазъм и позитивизъм, както и естетическо съзнание и гражданска позиция. Важно е какво всеки гражданин може да направи за мястото, където живее, затова се надявам да сме заразили повече хора и догодина да ни последват повече хора“, каза още Любка Иванова.

Участниците от Детска градина „Светлина“, които бяха класирани на второ място, с 323 харесвания на снимките във Фейсбук, получиха днес коледната си кошница, тъй като не успяха да присъстват на тържеството в общината снощи.

Началникът на отдел „Култура“ Диана Атанасова благодари на всички за участието в конкурса, който се проведе за първи път, с идеята празникът да стане по-красив и вълнуващ за повече хора в очакване на Рождество. „Ще се радваме, ако повече от нашите съграждани осъзнаят необходимостта от естетика и красота около нас, в ежедневието ни, в нашия дом, на улицата или в офиса. И ако заобикалящата ни действителност не ни допада, или имаме забележки към нея, нека да започнем да я променяме, като най-напред се обърнем към себе си! Започнем ли да правим добро за себе си, за близките, съседите и съгражданите си, ще оценим и направеното за града и общността през последните години. Надяваме се с ваша помощ да направим Стара Загора още по-приветлива и красива!“, обърна се към присъстващите и водещата Радост Овагимян.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн