Наградиха най-добрите лекоатлети на 2016 година на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На тържествена церемония в Парк-Хотел „Стара Загора“ на 21 декември бяха наградени най-добрите лекоатлети и треньори от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. Призът Спортист на годината беше връчен на олимпийската вицешампионка Мирела Демирева, която ден преди това стана Спортист на годината на България, а същата вечер беше обявена и за Спортист на Стара Загора. На церемонията присъства и нейният холандски треньор Маринус Маркус Якобус ван Лювен.

Наградата „Треньор на годината“ беше присъдена на София Събева. Почетен плакет по повод 80-годишния си юбилей получи Донка Гургуриева, дългогодишен треньор на лекоатлетите от СКЛА „Берое“. На празника на лекоатлетически клуб №1 в България присъстваха голяма част от около 400 деца, които тренират в СКЛА „Берое“, които бяха щастливи да се снимат с Мирела Демирева и да получат автографи от нея. Церемонията по награждаването беше водена от лекоатлетическата легенда Емилия Драгиева, официален гост беше зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова – също многократен шампион по лека атлетика. Сред официалните гости на церемонията беше многократния параолимпийски и световен шампион Иванка Колева. Победителите бяха поздравени от председателя на УС на СКЛА „Берое“ Иван Колев.

Ето кои спортисти бяха наградени за постиженията им през 2016 година:

1. Пламена Донева – Шампион за момчета и момичета на скок височина от Национален шампионат във възрастова група под 16 години.
2. Алекс Йорданов – Шампион във възрастова група под 16 години за момчета и момичета на щафета 4 по 400 метра, шампион в същата възрастова група и на 800 метра и 400 метра, както и вицешампион на 400 м в зала от Националните шампионати.
3. Диляна Йоргачкова – Вицешампион на 400 метра с препятствия и бронзов медалист на щафета 4х400 метра в зала и на открито от Националния шампионат във възрастова група юноши и девойки под 20 години (старша възраст). Вицешампион на 400 метра с препятствия и бронзов медалист на щафета 4 по 400 метра от Националния шампионат за жени и мъже. Второ място на 13-ти мемориал „Вулпев-Бахчеванов“. Осмо място на 400 метра с препятствия на Балканския шампионат.
4. Елеонора Драгиева – Шампион на скок височина от Национален шампионат за юноши и девойки в зала, младша възрастова група (до 18г.) Вицешампион на скок височина в зала от Националния шампионат за юноши и девойки младша възраст (до 18г.) Вицешампион на скок височина в зала от Националния шампионат за юноши и девойки под 20 год. (старша възраст). Шампион на скок височина от Международен турнир “Младост”. 8-мо място на Балкански шампионат в дисциплината скок на височина.
5. Стефан Стефанов – Вицешампион от Балкански шампионат на щафета 4 по 100 метра, бронзов медалист на щафета 4 по 400 метра, шампион на щафета 4 по 400 метра мъже и бронзов медал на 400 метра от Националния шампионат за мъже и жени.
6. Марк Славов – Шампион в дисциплината хвърляне на копие от Национален шампионат за мъже и жени. 5-то място на Балкански шампионат в същата дисциплина. Сребърен медал в дисциплината хвърляне на копие от 12-я международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“. Шампион на хвърляне на копие в Международния турнир „Нови звезди“ и на Международния лекоатлетически турнир в Русе.
7. Иван Попов – Шампион на 3000 метра от Националния шампионат за мъже и жени в зала. Шампион на крос 10 000 метра.
8. Милен Пасков – Шампион от Националния шампионат за мъже и жени в зала на 60 метра с препятствия. Вицешампион на 110 метра с препятствия. Бронзов медалист на 400 метра с препятствия. Шампион на 4 по 400 метра щафета от Националния шампионат. 5-то място на Балканския шампионат на 110 метра с препятствия.
9. Велин Коваленко – Шампион на 800 метра в зала, шампион на 800 метра на открито и шампион на 4 по 400 метра щафета от Националния шампионат за мъже и жени.
10. Денис Димитров – Шампион на 60 метра от Националния шампионат. Бронзов медалист на 60 метра в зала и на 100 метра на открито от Балканския шампионат. Сребърен медал от Международния турнир в Сърбия. Четири златни медала на 100 метра от международните турнири в Русе, Руен, турнирът „Нови звезди“ в София и „Вулпев – Бахчеванов“ в Пловдив. Сребърни медали от Межународния турнир Самарско знаме на 100 м и 200 м в Стара Загора. Сребърен медал от Международния турнир в Питещи и бронзов медал на 100 метра от Балканиадата в Питещи.
11. Мирела Демирева – скок височина – Олимпийска вицешампионка, Европейска вицешампионка, Балкански шампион!
- Второ място в турнира от Диамантената лига в Лондон
- Шесто място на турнира от Диамантената лига в Париж
- Пето място в Диамантената лига в Китай
- Пето място в Диамантената лига в Швейцария
- Първо място в Китай, две първи места от международни турнири в Белгия, шампион на „Самарско знаме“ Стара Загора България, първо място от международен турнир в Холандия, второ място от международен турнир в Полша с резултат 197.







#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн