Стара Загора изгражда интелигентна система за видеонаблюдение

STZAGORA.NET
*
ОД МВР и Община Стара Загора в съвместна кампания за повишаване информираността на гражданите за полицейските услуги
*
Стара Загора започва изграждането на интелигентна система за видеонаблюдение. Проектът ще се реализира до две години със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи на пресконференция днес кметът на общината Живко Тодоров. „Тази седмица обявяваме процедура за избор на изпълнител за изграждане на система за електронно таксуване, видеонаблюдение и интелигентни светофари. Системата ще се изгражда на етапи и ще бъде отворена, за да могат да се присъединяват нови райони“, уточни градоначалникът. По думите му, процедурите трябва да приключат до края на следващото лято, след което да започне и същинската работа по изпълнение на проекта.

Кметът и директорът на ОД МВР ст. комисар Николай Кирков дадоха съвместна пресконференция във връзка с общата инициатива да бъдат приведени в известност полицейските служители за всички граждани на общината. За целта е издадена съвместна брошура в тираж 5 000, която представя всеки районен инспектор със снимка, телефон и схема на района или селото, които обслужва. “Ние предлагаме полицейска услуга, а гражданите трябва да знаят кой предлага тази услуга“, обясни смисъла на кампанията ст.комисар Кирков. Брошурите ще бъдат разпространени в районните управления на полицията, по административните бюра и селата в общината. „Опазването на обществения ред е наш съвместен ангажимент и ние работим винаги в партньорство, за да има по-добри резултати за гражданите“, коментира кметът.

Живко Тодоров съобщи, че има напредък в борбата с неправилното паркиране – постигнати са добри резултати от действията на мобилните групи от инспектори. Според него, благодарение на акциите на ОД МВР, се работи усилено по наказване на водачи, които шофират под въздействие на алкохол или други опасни субстанции. Контролират се и посетителите на нощните заведения, каза още кметът. Той благодари на представителите на Първо и Второ управление на полицията в Стара Загора, които присъстваха на пресконференцията, както и на техния началник, за съдействието за решаване на проблема с предлагане на нерегламентирани от закона услуги от жени в станционната градина.

Намаляват убитите при пътно-транспортни произшествия, съобщи директорът на полицията. „Убитите на пътя към днешна дата, в сравнение с миналата година, са с 4 по-малко. Нашите акции показват, че както водачите, така и пешеходците грубо нарушават правилата за движение и биват сакционирани“, допълни той. По време на празниците полицейските служители ще работят със заострено внимание и ще следят за опазване на обществения ред, увери ст. комисар Кирков.

От началото на годината са издадени 6 562 фиша с глоби за неправилно паркиране. 62 на сто от нарушителите са били с регистрация извън община Стара Загора, съобщи Валери Иванов, началник на общинския отдел „Опазване на обществения ред“. До края на м. ноември има събираемост от 48 на сто от всички фишове, влезли в системата на „Местни данъци и такси“, уточни той.


#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн