Инж. Георги Ранов: Санирането на жилища и по-малкото мигранти белязаха 2016 г. в Старозагорска област

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов отчете днес пред медиите в Старозагорска област дейността си през 2016 г. Той наблегна на няколко направления от своята работа – регионално развитие, контрол върху актовете на общинските съвети и взаимодействие с местните власти, дейности срещу бедствия и аварии, сътрудничеството с бизнеса, участие в културни, спортни, научни и други събития, международни връзки.

През първата половина на 2016 г. инж.Ранов бе председател на Регионалния съвет за развитие на Югоизточния регион. Този период премина под знака на икономическо раздвижване в Старозагорска област, която е в негласно съревнование с Бургаска област и напоследък изравнява позиции с нея, поне по резултатите си в ОП “Региони в растеж” и “Конкурентоспособност”, отбеляза той.

Една от дейностите в региона с най-голям отзвук през годината беше санирането на жилища. На 25 април в Гълъбово бе открит първият саниран по Националната програма за енергийна ефективност жилищен блок в Старозагорска област, а през ноември – и първият блок в Стара Загора. Към 1 декември сключените договори за целево финансиране в областта са вече 111 на брой, сградите със стартирали строително-монтажни работи са 52, а готовите са 9 на брой, съобщи областният управител.

След проведените три заседания на Областния съвет по сигурност и приетите на тях допълнителни превантивни мерки, рязко е намалял броят на мигрантите в региона. Докато през 2015 г. са били регистрирани 460, тази година те са само 56 на брой.

През 12-те изтичащи месеца областният управител е посрещнал в Стара Загора посланика на Германия у нас Детлеф Линдеман, украинския посланик Микола Балтаджи, регионалния председател на гръцкия регион Източна Македония-Тракия Христос Метиос и посланика на Южна Корея Шин Бу-нам. А самият той взе участиие в Четвъртия международен конгрес “Санкт Петербург и славянския свят” по покана на губернатора Георгий Полтавченко. Старозагорска област се включи за пръв път в престижното събитие, чиято тема бе приложението на информационните технологии в съвременното градско пространство.

След отчета 24 деца от старозагорската детска градина “Свобода” поздравиха областния управител и журналистите. Малките таланти изпълниха коледни песни и танци. Накрая те суровакаха инж. Ранов и гостите и в замяна получиха торбички с лакомства.

Областният управител вдигна наздравица с чаша вино и пожела на всички здраве и успех през Новата 2017 г. Самият инж. Ранов беше отличен за работата си през 2016 г. с грамота “Областен управител на годината – 2016″ в категорията “Регионално развитие” от Асоциацията на българските градове и региони.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн