Полицията разби лаборатория за производство на наркотици, задържани са петима

STZAGORA.NET
*
На 15.12.2016 г. от служители на РУ – Раднево, Сектор ПКП и група СПС при ОДМВР – Стара Загора, Първо и Второ РУ – Стара Загора, със съдействието на служители на РУ – Нова Загора и РУ – Елхово, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора, беше проведена специализирана полицейска операция за противодействия на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на община Раднево и Област – Стара Загора.

В хода на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели; лични обиски на лица; претърсвания и изземвания на 7 адреса, намиращи се на територията на гр. Раднево, с. Пет могили, общ. Нова Загора и с. Раздел, общ. Елхово. Намерени са и са иззети общо 4,26 кг марихуана и 13,72 гр синтетичен наркотик – метамфетамин, както и множество други вещи и предмети, съотносими към извършвана престъпна дейност по производство и разпространение на наркотични вещества.

При извършено претърсване и изземване в къща в с. Раздел, общ. Елхово, обособена като лаборатория за производство на наркотици, са намерени и иззети множество съдове – колби, пипети, термометър, хладник и различни и химически вещества – прекурсори за производство на синтетични наркотични вещества – червен фосфор, йод на кристали, солна киселина, сярна киселина, азотна киселина, толуол и др., както и 2 съда, съдържащи сухо, жълтеникаво вещество, което е в процес на изследване.

По случая в РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

Като съпричастни към извършваната престъпна дейност са задържани Р. В. на 39 г., криминално проявен и осъждан, Г. П., на 37 г., криминално проявен осъждан, Б. П., на 33 г., П. П., на 36 г., и С. С., на 26 г., без регистрирани до момента криминални прояви, всички от гр. Раднево.

На 18.12.2016 г. от ОС – Стара Загора на Г.П., П.П. и С.С. е наложена постоянна мярка за неотклонение ”Задържане под стража”, на Р.В. e наложена мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 5000 лв., а на Б.П, мярка за неотклонение “Домашен арест”.

Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн