Такситата в Стара Загора вдигнаха с 29 стотинки първоначалната си цена

STZAGORA.NET
*
С 29 стотинки, от 0.90 лв. на 1.19 лв., се вдигна първоначалната цена на курса на таксиметровите автомобили в Стара Загора през пследната седмица. Решението е взето едновременно от няколкото големи фирми под липите под давление на шофьорите и като реакция на повишаването от 1 януари на минималната работна заплата и въвеждането на новия местен данък върху таксиметровия превоз на пътници в размер на 300 лева по-рано през годината. Това сподели пред медията ни управителят на “Чар такси” Митко Щерев.

Той подчерта, че тарифите остават същите – 0.79 стотинки на километър превоз денем и нощем, и 20 стотинки за минута престой, като промяната с 29 стотинки е само и единствено в сумата, на която се установява броячът при включването му. “Тарифите на 560-те таксита в Стара Загора не са променяни от 2007 г., а през това време минималната работна заплата се вдигна на няколко пъти. Плюс това разстоянията в Стара Загора не са големи, повечето курсове са на цена около 2 лв. и нашите шофьори са доволни, ако тя надхвърли два и петдесет. Исканията за увеличение на първоначалната цена бяха дори по-големи, но се спряхме на въпросните 29 ст. като компромисен вариант” – допълни Митко Щерев.

За сравнение – в София, където средните разстояния на курсовете са значително по-големи, първоначалната цена е 0.70 лева, а в Пловдив – 0.90 лв. Зависимостта е следната: колкото по-малък е градът, толкова по-висока е първоначалната цена за ползването на такси.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн