Предстоящо: Благотворителен концерт набира средства за бъбречна трансплантация на сирак

STZAGORA.NET
*
На 20 декември 2016 година, в Държавна Опера Стара Загора от 18.30 часа, ще се проведе за трети пореден път благотворителен концерт. Негов основен организатор е Сдружението с нестопанска цел „Един живот за България”. Основна цел на сдружението са защитата на правата на бременни, родилки, новородени и сираци.

Тази година събраните средства, ще бъдат дарени на дете без майка, нуждаещо се от трансплантация на бъбрек в чужбина. Детето е Христо Генов, на 17 години, от Стара Загора. Христо е с установена хронична бъбречна недостатъчност още на едномесечна възраст.

Необходими са контролни прегледи преди да се извърши самата трансплантация, които ще се направят в град Торино, Италия. Христо е включен в списъка на Фонда за лечение на деца в чужбина, но отпуснатите средства не са достатъчни.

До момента са разпродадени над половината от поканите с цена от 10 лв. и 20 лева. Малко преди концерта във фоайето на операта ще има и благотворителен базар с предмети, изработени от деца.

Открита е дарителска сметка:

Първа инвестиционна банка АД, гр.Стара Загора
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG38FINV915013168

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн