Посрещат тържествено митрополит Киприян в Стара Загора на 17 декември

STZAGORA.NET
*
Новият митрополит на Стара Загора Киприян ще бъде посрещнат на границата на старозагорска епархия, в казанлъшкото с. Осетеново, на 17.12.2016 г. (събота) в 15,30 часа. В 16.00 ч. той ще се поклони в храма „Св. Богородица“ в Казанлък.

В областния град новоизбраният владика ще бъде посрещнат тържествено в 17.00 ч. същия ден на площада пред катедралния храм „Св. Димитър“. За участие в церемонията са поканени представители на местната и държавната власт, ръководители на институции, общественици и представители на неправителствения сектор.

След церемонията митрополит Киприян ще отслужи в храма тържествено богослужение, а на следващия ден – 18.12.2016 г. (неделя), в 9.30 ч. е началото на тържествената Света литургия.

Митрополит Киприян ще отправи Рождественско послание към епархиотите на 23.12.2016 г.

На 11.12.2016 г. Светият синод на Българската православна църква избра Траянополския епископ Киприян за канонически митрополит на Старозагорската епархия.

Днес стана известно и че до възстановяването на Врачанския митрополит Калиник, който бе оперинан по спешност в Правителствена болница, Старозагорският митрополит Киприян ще управлява и Врачанската епархия, в която доскоро беше викарен епископ на Калиник, и добре познава делата на епархията.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн