Предстоящо: Tържествена вечер в РИМ – Стара Загора, посветена на четирима дългогодишни музейни специалисти

STZAGORA.NET
*
В навечерието на Рождество Христово, на 14 декември 2016 г. (сряда) от 17:00 ч. в зала № 33 на РИМ – Стара Загора, музеят организира тържествена вечер с благодарност и благопожелания, посветена на четирима дългогодишни музейни специалисти по повод техните годишнини:

* Петър Коев – на 90 години
* Христо Буюклиев – на 80 години
* Нейчо Кънев – на 75 години
* Лилия Филипова – на 70 години

Петър Коев

Христо Буюклиев

Нейчо Кънев

Лилия Филипова

Родени по различно време и в различни селища, те са възпитаници на Софийския университет, а професионалните им пътища се пресичат на територията на Старозагорския музей. Изследователските им интереси са свързани с различни епохи, но и четиримата отдават голяма част от творческата си енергия на събирането, съхраняването и популяризирането на богатото културно-историческо наследство на Стара Загора и региона. Безспорен е приносът им към систематизирането и обогатяването на фондовете.

Фотоизложбата „Уловени мигове” ще покаже различни моменти от разностранната им дейност, а техните наследници ще представят основните направления на научната им работа.

Отчитайки приноса им към развитието на музейното дело и стойността на научните им публикации за осветляването на различни аспекти от историческото ни минало, РИМ – Стара Загора им пожелава и през идващата 2017 година да се радват на добро здраве и да поддържат бодър творческия си дух.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн