Над 100 награди в традиционния конкурс за сурвачка и рисунка “Сурва, весела година” 2016

STZAGORA.NET
*
И тази година традиционно силно се представиха участниците в традиционния общински конкурс за изработване на сурвачка и рисунка на тема “Сурва, весела година”, организиран от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие. Регламентът включваше сурвачките да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България. Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см. (без паспарту) без ограничение в жанра и материалите. Участниците в конкурса бяха в две групи – І гр. І-ІV клас и ІІ група V-VІІІ клас.

До крайния срок 12.12.2016 година бяха получени над 100 сурвакници от 16 училища и детски градини и 150 рисунки от над 16 училища, детски градини от нашия град, както и от 140-то СУ „Иван Богоров” град София.

Награждаването на отличените творби ще се състои на 15.12.2016 г. (четвъртък) от 14.30 часа в залата на ЦНКИ ”ул.”Захарий Княжески” №71, ет. 3. Заповядайте. Честито на наградените!

Компетентното жури в състав Тошо Стефанов – ръководител на школата по живопис, Слави Славов – ръководител на школата по малка пластика и Юлия Славова – ръководител на школата по приложни изкуства, отличи 54 участници в конкурса за сурвачка и 58 участници в конкурса за рисунка. Наградените ще получат грамота и предметни награди.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн