Урал е готов да посрещне продукция на българската лека промишленост

STZAGORA.NET
*

Екатеринбург днес - административен център на Свердловска област и на Уралския федерален окръг на РФ

Елена Ангелова и ген. Юрий Судаков при подписването на договорите за сътрудничество

Урал е готов да посрещне българския бизнес. Това е заявил в послание до българските предприемачи, предадено по делегация на Съюза на ветераните от войните в България, зам.-председателят на Законодателното събрание на Свердловска област на Руската федерация Анатолий Сухов. Вестта бе съобщена пред медията ни от Елена Ангелова – ръководител на делегация на Съюза на ветераните от войните в България и председател на старозагорската областна организация на съюза, в руския град Екатеринбург – административен център на Свердловска област и на Уралския федерален окръг на РФ.

“Имаме пълното уверение на законодателите в Екатеринбург, че всичко, каквото зависи от тях, ще бъде сторено, за да бъдат добре дошли в Урал изделията на българската лека и хранително-вкусова промишленост, на родното винопроизводство. С ръководството на Уралския педагогически университет договорихме и квоти за обмяна на студенти и преподаватели” – съобщи още Елена Ангелова.

Представители на Съюза на ветераните от войните в България от София, Стара Загора и Враца бяха в Екатеринбург на 5-дневно посещение (29 ноември – 3 декември). Със своите 1,5 милиона жители градът е четвърти по големина в Русия и се намира близо до условната граница между Европа и Азия.

Поканата за гостуването е била отправена от председателя на Свердловската областна обществена организация на ветераните от войните, труда, бойните действия и държавната служба генерал-майор от авиацията Юрий Судаков, съветник по обществените въпроси на губернатора на областта Евгений Владимирович Куйвашев.

Посещението съвпадна с тържественото честване на 1 декември в Екатеринбург на 120-годишнината от рождението на прославения пълководец от Втората световна война маршал Георгий Жуков, командвал два пъти Уралския военен окръг и избиран за депутат от този район на Русия, разказа за медията ни Елена Ангелова. Към нашите сънародници се е присъединил и българският генерален консул в Екатеринбург Пламен Петков със своя екип.

През петте дни на визитата си нашите сънародници са провели многобройни срещи: със заместник-председателя на Законодателното събрание на Свердловска област Анатолий Сухов – по въпросите на патриотичното възпитание на младежта, с министъра на външните работи и външноикономическите връзки на Свердловска област Андрей Соболев – за сътрудничество между двете неправителствени организации с акцент върху културните връзки, с командващия Централния военен окръг на РФ ген.-полк. Владимир Зарудницкий, с потомци на руски войници, сражавали се на Шипка по време на Руско-турската война, с ръководството на Федералния уралски педагогически университет, с народния артист на Русия Иван Пермяков, завърнал се току-що от посещение при руските военни в Сирия, с 4 от водешите младежки организации в областта, с учениците от две училища, както и с представители на медиите в Дома на Свердловския творчески съюз на журналистите. Навсякъде в Екатеринбург представителите на Съюза на ветераните от войните са били посрещани изключително сърдечно.

В тържествена обстановка в Театъра на естрадата в Екатеринбург ген. Юрий Судаков и Елена Ангелова са подписали два отделни договора от името на централното ръководство на Съюза на ветераните от войните в България и областната организация в Стара Загора – за сътрудничество със Свердловската областна обществена организация на ветераните.

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн