В Стара Загора се провежда регионална конференция за енергийна ефективност и ВЕИ

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов откри днес Регионалната конференция на тема „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, която се проведе в РБ „Захарий Княжески” в Стара Загора. Форумът бе организиран от Областния информационен център и на него присъстваха представители на МРРБ, на общините от региона, на неправителствени организации и на бизнеса.

В своето обръщение инж. Ранов обобщи данните от изпълнението на Програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради, която се реализира в общините Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Раднево, Павел баня и Николаево. Към момента са сключени 111 договора за целево финансиране. На 52 сгради се извършват дейности по обновяване, 9 от тях вече са въведени в експлоатация.

„Въпреки скептицизма на някои при старта на програмата, видимо е, че мерките по енергийна ефективност осигуряват по-добри условия на живот на гражданите. Те дават по-високо качество на жизнената среда, топлинен комфорт и удължават жизнения цикъл на санираните сгради”, заяви областният управител.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн