Община Стара Загора обявява процедура за прием на заявления за ползване на социалната услуга „топъл обяд“

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора стартира прием на заявления от кандидат-потребители за ползване на социалната услуга „топъл обяд“ в изпълнение на проект „Осигуряване на топъл обяд в община Стара Загора – 2016“ по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Операция тип 3: BG05FMOP001-3.002 “Осигуряване на топъл обяд – 2016“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Проектът предвижда ежедневно предоставяне на топъл обяд на 100 лица в периода м. 12.2016 г. – 30.04.2017 г. Храната ще се предоставя в работните дни от месеците. Проектът включва и предоставянето на съпътстващи мерки за хората, които ще получават топъл обяд. Те ще бъдат съобразени с нуждата и желанието на потребителите и при отчитане спецификата на всеки конкретен случай. Чрез предоставянето им се цели разширяване на подкрепата в посока социално включване и превенция на социалната изолация. За коректното подбиране на потребителите се предвижда съвместна дейност с Дирекция “Социално подпомагане” Стара Загора, което ще гарантира, че услугата, която ще се предоставя чрез проекта ще достигне точно до хората, за които е предназначена. Топлият обяд ще бъде предоставян в Стол № 7 на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Подполковник Калитин“ № 28. Приготвяната храна се дава за консумация в дома и ще бъде разсипвана в съдове, осигурени от самите потребители.

Право да подават заявление-декларация за ползване на услугата имат лицата, определени съгл. Наредба № РД-07-1/04.04.2016г. за реда и условията за определяне на целевите групи по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Основни целеви групи:

1. Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане закона за социално подпомагане;
2. Самотноживеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност.

3. Скитащи и бездомни лица.

Ръководител на проекта е зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова.

Обявлениeто за подбор и образци на документи може да намерите на официалния сайт на Община Стара Загора.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн