МОСВ чака от общините проекти за усвояване на 3.5 млн. лв. по програмата за минералните води

STZAGORA.NET
*
23 дни имат на разположение общините в България, които разполагат с минерални извори, за да подготвят и изпратят до 16 декември в МОСВ предложения за финансиране на техни проекти по програмата за минералните води. Това стана ясно вчера, когато на заседание на Министерския съвет бяха отпуснати средства на МОСВ в размер на 3,5 млн. лв. за реализиране на въпросната програма.

В Старозагорска област общините, които могат да се възползват, са 4: Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Мъглиж.

Министър Ивелина Василева разясни, че тези средства могат да бъдат ползвани, за да се модернизират съоръженията за водочерпене или довеждащата мрежа така, че общините да могат да реализират икономически дейности в населените си места.

Проектните предложения на общините се приемат в срок до 16 декември. Местните администрации осигуряват 50 на сто от необходимите средства за изпълнение на проектите или чрез собствените си бюджети, или чрез кредитни средства. Останалите 50% са безвъзмездно финансиране по програмата. Общините могат да формират и публично-частни партньорства за развитие на спа туризъм, балнеолечение, дейности, свързани с производство на зеленчуци, спортни дейности и др.

Според екоминистъра това е огромна възможност за общините, защото България е изключително богата на този ресурс и потенциалът му трябва да бъде използван.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн