“Запазете Бедечка” взе награда на публиката за най-успешна природозащитна кампания

STZAGORA.NET
*
Кампанията за запазване на парк “Бедечка” получи наградата на публиката за най-успешна дейност, свързана с опазване на биоразнообразието. Наградата се връчва от Българската фондация “Биоразнообразие” в рамките на годишните награди за биоразнообразие. Церемонията беше в столичен музикален клуб. 

Гражданската група “Запазете Бедечка” беше отличена сред десетки граждански акции в страната, като кампании за запазване на популациите на птици, за защита на старите гори, кампанията срещу вредите от ВЕЦ, кампанията за запазване на чинарите в Силистра, ежегодните високопланински почиствания и много други.

Голямата награда ще е да запазим максимално зелената площ на Бедечка, каза Първан Симеонов от гражданската група “Запазете Бедечка”. Той посвети наградата на цялата старозагорска група, голяма част от която нямаше как да бъде на събитието.

На сцената обаче беше физикът д-р Светослав Иванов, който преди още преди четири години направи петицията на млади учени в престижни западни университети за запазване на парка. Специалната хлопка, която организаторите дадоха на всеки победител, получи малкият син на Светослав Иванов.

На сцената бяха също и архитект Христо Димитров, който застана зад първата “Фейсбук” общност за спасяване на парка, както и Стоян Стоянов, който преди време популяризира каузата “Бедечка” с нарочен клип в предаването “Кауза.бг” на БНТ 1.

На снимката: Христо Димитров, Стоян Стоянов, Първан Симеонов, малкият Искрен и Светослав Иванов. Хората от “Запазете Бедечка” получиха кошница с биопродукти и грамота, а вместо медал, всеки победител получи специално изработена хлопка (с нея позира Искрен). Още от официалните снимки от събитието – тук.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн