Митрополит Антоний представи БПЦ на богослужението за 70-годишнината на руския патриарх Кирил в Москва

STZAGORA.NET
*
Временно управляващият Старозагорската епархия – Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, участва вчера (20 ноември 2016 г.) в тържественото богослужение в деня на 70-годишнината на руския патриарх Кирил, което се състоя в Москва, в катедралния храм “Христос Спасител”.

Богослужението оглавиха, по информация от Руската православна църква, Александрийският и на цяла Африка патриарх Теодор II, патриархът на Йерусалим и на цяла Палестина Теофил III, самият патриарх Кирил, католикосът на Грузия Илия II, патриархът на Сърбия Ириней, архиепископът на Кипър Хризостом II, архиепископът на Албания Анастасий, митрополитът на Варшава и цяла Полша Сава, митрополитът на Чехия и Словакия Ростислав, митрополитът на Америка и Канада Тихон.

Предстоятели на богослужението бяха водачът на делегациите на Поместните православни църкви – Галският митрополит Емануил от Константинополската православна църква, Търговищкият митрополит Нифон от Румънската православна църква, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний от Българската православна църква, Димитриадският митрополит Игнатий от Гръцката православна църква, постоянните членове на Светия Синод на Руската православна църква, водачи на православните църкви в Украйна, Белорусия, Молдова, Казахстан, Узбекистан и др.

От страна на светската власт на богослужението присъстваха председателят на Държавната дума на Федералното събрание на Русия Вячеслав Володин, висши държавни ръководители и министри на Руската федерация.


#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн