С 23 машини ще се поддържат магистралите “Тракия” и “Марица” в региона през зимата

STZAGORA.NET
*
Срещата на областния управител в Стара Загора инж. Георги Ранов с представители на институциите и фирмите, ангажирани със зимната поддръжка и почистването на пътищата в Старозагорска област през зимата, е показала, че областта е готова да посрещне зимния сезон, съобщи днес той.

Към момента в региона единствено община Опан е все още в процедура по сключване на договор за зимно почистване на пътната мрежа. Всички останали общини имат сключени договори с фирми-изпълнители, като е осигурена и необходимата техника за извличане на закъсали тежки автомобили.

Съгласно Оперативния план за зимното поддържане за магистрала „Марица” в участъка, който се намира в Старозагорска област, са осигурени 4 комбинирани машини, 1 товарачна машина, 1 автогрейдер и 1 патрулен автомобил. За магистрала „Тракия” комбинираните машини са 10, товарачните – 3, автогрейдер – 1, патрулен автомобил – 1, роторен снегорин – 1.

Областно пътно управление Стара Загора ще осигури за почистване на пътищата 8300 тона пясък, 4550 тона сол и 20 тона химически вещества. За гарантиране на мобилните връзки в региона в случай на проблеми с електрозахранването е предвидено използването на генератори.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн