В Стара Загора гледаха премиерно филма „Светът е Берое“

STZAGORA.NET
*
Снощи в залата на Регионалната библиотека „З. Княжески“ в Стара Загора се състоя премиерната прожекция на филма „Светът е Берое“, посветен на 100-годишнината на футбола в града. Това е заключителното събитие от програмата на Община Стара Загора по отбелязване на юбилея.

Документалният филм е създаден от продуцентската къща „Файв стар медия“ по поръчка на Община Стара Загора. Той обхваща историята на организирания футбол в града, от парцалената топка и първите подавания в района на ж.п. гарата, сформирането на първия футболен клуб в града, през построяването на стадиона-красавец под Аязмото, футболните триумфи, победи и разочарования, превратностите в съдбата на футболния тим през годините и т.н. Сменят се имена, сменят се режими, едничко неизменно и непомръкващо през всичкото това време остава любовта на старозагорци към любимата игра и към родния тим.

Филмът е създаден със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора, ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“, и много старозагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор Момчил Александров. Филмът е с участието на легенди на клуба, деца от ДЮШ и фенове на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора. Продължителността на филма е 62 минути.

В залата присъстваха представители на общинското ръководство, на Управителния съвет на отбора, на спомоществователите на филма, бивши и настоящи играчи, треньори, фенове и журналисти. Присъства и целият снимачен екип на лентата. Присъстващите в залата приветства ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която припомни поредицата от събития, с които общината отбеляза юбилея, сред които фотоизложбата в центъра на града, издаването на книга, постановката на операта „Аида“ на стадион Берое и т.н. „Мисля, че по подобаващ начин успяхме да отбележим този знаменателен юбилей“, коментира Чахова.

Още тази вечер предстои и премиерата на филма „Светът е Берое“ в интернет. Така всички желаещи ще имат възможност да видят продукцията он-лайн. Първото излъчване ще бъде „на живо“ в официалния профил на „Берое“ във Facebook. Веднага след премиерното дигитално излъчване филмът ще бъде показан и в официалния клубен сайт beroe.bg, както и в популярните мрежи за видеосподеляне.

Следващите излъчвания, както и начините за разпространение на филма „Светът е Берое“, ще бъдат обявени допълнително.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн