Над 27% избирателна активност в Старозагорския избирателен район към 13.00 часа

STZAGORA.NET
*
Към 13 ч. в Старозагорска област правото си на глас са упражнили 81 769 души. Избирателната активност е 27.20%.

Най-висока продължава да е избирателна активност в община Опан. Към 13 ч. тя е 48.12%.

В община Стара Загора са гласували 25.92% от избирателите (в националния референдум – 23,59%). В община Казанлък – 26.35%, в община Чирпан – 26.24%, в община Раднево – 31.07%, в община Братя Даскалови – 36.37%, в община Гълъбово – 34.39%, в община Павел баня – 28.79%, в община Мъглиж – 23.84%, в община Гурково – 27.98%, в община Николаево – 30.81%.

Две жалби до РИК бяха подадени от Валентина Бонева, упълномощен представител на ИК за издигане на Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на РБ, съобщи председателят на РИК Теодора Крумова. Първата е бил за предварително попълване на протоколи в 75-та секционна избирателна комисия. Проверката е установила, че е имало вписване само в шапката на протокола на имената на членовете на СИК, като е бил положен подписът само на един от членовете на СИК. “Констатираното не представлява съществено нарушение на изборния процес. На членовете на СИК № 75 са дадени указания стриктно да спазват разпоредбите на ИК и Методическите указания на ЦИК” – гласи решението на РИК по жалбата. Вторият сигнал е бил за това, че пред изборните секции в Остра могила и Самуилово са забелязани кметовете на селата. “Присъствието на тези лица не представлява агитация по смисъла на Изборния кодекс. На кмета на с. Самуилово, съответно кметския наместник на с. Остра могила е указано да не допускат извършването на агитация в посочените населени места” – е записано в решението на РИК по казуса. И двете жалби са оставени без уважение от РИК.

Казус с лична карта в СИК в Старозагорския затвор своевременно е бил решен, като към 13 часа всички по списък там вече са били гласували. Все още се гласува в секциите в УМБАЛ “Киркович”, Дома на инвалида и в Следствения арест в Стара Загора.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн