“Напоителни системи” ЕАД отчете почистени и укрепени брегове на реки, дерета и канали в Старозагорска област

STZAGORA.NET
*
Дружество “Напоителни системи” ЕАД – клон Горна Тунджа-Стара Загора, е извършило със собствени средства почистването коритото на река Сютлийка в землището на с. Калояновец и на река Капошница в землището на с. Горно Ботево. Извършени са и ремонтно-възстановителни работи с поддръжка на проводимостта на дерета, реки и отводнителни канали в цялата Старозагорска област. Превантивно е укрепена лявата предпазна дига на р. Марица в землището на село Мирово. По договори с външни изпълнители са приключили възстановителни работи по дясната дига на р. Сазлийка и аварийни работи по лявата дига на реката. През следващите месеци ще бъде продължено укрепването с едроломен камък на лявата предпазна дига на р. Марица в землището на с. Мирово.

Това стана ясно по време на срещата вчера между областния управител инж. Георги Ранов и и.д. управителя на “Напоителни системи” Деница Баева. Двамата обсъдиха резултатите от извършените през първите осем месеца на тази година дейности за предпазване от вредни въздействия на водните обекти на територията на Старозагорска област.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн