Късо съединение задими Ректората на Тракийския университет, огнеборците предотвратиха голям пожар

STZAGORA.NET
*
Около обед днес стотици студенти и преподаватели бяха евакуирани от сградата на Ректората на Тракийския университет. Причината – силно задимяване от огън в тоалетните на първия етаж на администрацията, който по тръбните и кабелни шахти се е пренесъл бързо и нагоре, до шестия етаж. Сигналът е подаден от охраната след появата на остра задушлива миризма на горяща пластмаса, съобщи ректорът проф.д-р Иван Въшин. За броени минути са дошли служители на РД ПБЗН начело с директора комисар Стоян Колев, и противопожарен автомобил. Огнеборците са загасили бързо пламъците.

“Веднага взехме необходимите мерки – разказа проф. Въшин. – Пуснахме сирените, включихме щранговете, обадихме се на Пожарната и на Бърза помощ, и започнахме да гасим от първия до шестия етаж в тоалетните и складовите помещения. Дойде и полиция, прекъснахме всички занятия на територията на Студентския град за всеки случай, тъй като горя пластмаса, чийто дим, както знаете, е доста токсичен, а в един момент задимяването беше непрогледно. В момента дознателите са тук и уточняват каква е причината за запалването. Положението е овладяно, пожарът е загасен. Утре е празник, но нашите хора ще работят за възстановяване на щетите, особено по електрическата система. Тепърва се установява точната причина, но така, както изглеждат нещата, е изключено да има човешки фактор – вероятно е станало късо съединение. Сред последиците е и това, че има наводнени коридори от гасенето.”

Няма пострадали студенти, единствено една от преподавателките в Тракийския университет е откарана с леко обгазяване с линейка на Спешна помощ.


#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн