Цветан Цветанов в Раднево: Политическата стабилност е необходима, за да продължи възходът на общините в България

STZAGORA.NET
*
Президентските избори са много важни, защото те могат да дадат допълнителна гаранция за развитието на България. Общините в страната разчитат на политическата стабилност, за да продължи възходът им. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жители на Раднево. Той призова присъстващите да не се поддават на манипулации и внушения. „В тези избори опонентите ни си служат с много популизъм. Всички трябва да погледнем назад, да оценим постигнатото и да направим своя избор. Румен Радев ни предлага същата алтернатива, каквато ни предложиха БСП и ДПС с Пламен Орешарски. Хората знаят, че БСП съсипва общините, а ГЕРБ гради – това е видимо във всяко населено място“, подчерта Цветанов.

Кметът на Раднево Теньо Тенев подчерта, че през 2013 година при управлението на БСП общината е била в изключително тежко финансово състояние, на ръба на фалита. А причината – неизплатените средства по концесионния договор между “Мини Марица-изток” ЕАД и Министерството на икономиката. Тенев подчерта, че Общината не е фалирала, благодарение на ГЕРБ, защото въпросът е бил разрешен от правителството на Бойко Борисов. Кметът заяви още, че без намесата на правителството Раднево е трябвало да връща 20 милиона за пречиствателната станция.

“Има добри новини, свързани с енергийните проблеми на България. Окончателно приключиха разговорите с руската страна. „Атомстройекспорт” ще се откаже от натрупаните по арбитражното решение лихви в размер на 23.8 млн. евро, ако НЕК плати пълния размер на задължението си до 15 декември. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Раднево. Тя обясни още, че с решение на правителството на Бойко Борисов над милион и двеста хиляди пенсионери ще получат по 40 лева коледни надбавки. „Тези пари в бюджета са събрани благодарение на борбата с контрабандата и добрата данъчна политика“, каза Цачева.

Според кандидата за президент на ГЕРБ охраната на българската граница е един от основните приоритети за страната ни. „Помощта, която получава България от европейските ни партньори, е признание на усилията, които полага българското правителство за опазването на външната европейска граница. За да гарантираме сигурността на българските и на всички европейски граждани и в бъдеще, трябва да удържим евроатлантическата си посока на развитие“, заяви Цецка Цачева.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че на фона на бежанската криза не трябва да се допуска дестабилизация. „Благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов извоювахме 320 милиона лева от Европа за сигурността на границата. Трябва да гарантираме сигурността и стабилността на страната с избора си на 6-ти ноември за президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев“, заяви Цветан Цветанов. По думите му, това е силният тим, който ще гарантира, че всяко населено място в България ще продължи смело напред в развитието си. „Цецка Цачева доказа, че има всички качества да бъде обединител на нацията като първата жена председател на Народното събрание. Вицеадмирал Пламен Манушев е дал 40 години от живота си за българската армия“, обясни още Цветанов.

Млади хора, които присъстваха на срещата, помолиха Цачева да съдейства за откриване на филиал на Минно-геоложкия институт в Раднево. По думите им, този филиал би бил полезен за развитието на региона. Цецка Цачева пое ангажимент да проведе разговори по темата с отговорните институции. По думите й, реформата в образованието трябва да продължи. „Децата ни трябва да излизат от учебните заведения не само с дипломи, а със знания и умения. Бизнесът трябва да бъде част от учебния процес. Като президент аз ще насърчавам взаимодействието между бизнеса, науката и образованието“, подчерта Цецка Цачева.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн