Стартира изпълнението на проект „Заедно за независим живот“

STZAGORA.NET
*
Проект „Заедно за независим живот” по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот”, Приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното изключване“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020“ стартира изпълнението си на 01.10.2016г. Продължителността на проекта е 21 месеца, от които 18 месеца предоставяне на услугите „личен асистент“ / „социален асистент“ в домашна среда. Общата стойност на Проекта възлиза на 499 937,41 лева и се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране.

Обща цел: Да се приложи нов подход за предоставяне на интегрирани услуги в домашна среда и да се разчупят създадените стереотипи.

Специфични цели: Да се създадат възможности лица с увреждания да участват активно в планирането на услугите, от които се нуждаят. Да се подкрепят семействата, в които има лице с трайно увреждане, в т.ч. деца, като се даде възможност за професионално развитие на ангажираните с грижи за лицето с трайно увреждане членове на семейството. Да се намали риска от зависимост от институционален тип грижи на хора, нуждаещи се от помощ за обслужване.

Документи се подават по ностоящ адрес на кандидатите:

За потребители:

В настоящия проект ще се включат лица с трайни увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване, в т.ч. деца, които отговарят на следните изисквания:

* Лица с 90 на сто и над 90 на сто трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, с определена чужда помощ?лица с 90 на сто и над 90 на сто трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, без чужда помощ?

* Деца на възраст до 16г. с 50 на сто и над 50 на сто вид и степен на увреждане или деца на възраст от 16 до 18г. с 50 на сто и над 50 на сто степен на трайно намалена работоспособност, които се нуждаят от обслужване.

За Лични асистенти и Социални асистенти могат да кандидатстват лица, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, съгласно чл. 68 от КСО и които са:

* безработни лица;
* трудово заети лица: наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд;
* неактивни лица (студенти или придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране – в трудоспособна възраст), които могат да извършват допълнителен почасов труд.

В рамките на проекта ще се извърши оценка на потребностите на подалите заявления лица с увреждания, въз основа на която ще се формира индивидуален бюджет за ползване на услугата и ще се извърши подбор на най–нуждаещите се потребители. Индивидуалните оценки на потребностите ще се извършват в дома на кандидат-потребителите на услугите.

Документи ще се приемат в Зала „Фоайе“, ет. 1 в сградата на община Стара Загора, всеки работен ден от 09.00 до 17.00 часа, в периода от 07 ноември 2016 г. до 18 ноември 2016 г. включително.

Обявление и образци на документи може да намерите тук – http://starazagora.bg/konkursi/item/9094-priem-na-dokumenti-po-proekt-zaedno-za-nezavisim-zhivot
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн