Разкриха и задържаха 57-годишен старозагорец, опитал да убие съгражданин

STZAGORA.NET
*
В бюлетин № 70/10.03.2016 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена информация за това, че на 9 март в 20,27 ч. в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение от 60-годишен старозагорец, който заявил, че около 20,15 ч. на същата дата в местността „Върти прах”, намираща се в землището на Стара Загора, неизвестно маскирано лице го е причакало в двора на вилата му и е възпроизвело изстрел с пистолет. След като не го улучило, лицето му нанесло няколко удара в областта на главата с дръжката на пистолета и избягало в неизвестна посока. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК (опит за убийство).

В периода от 09.03.2016 г. до 27.10.2016 г. са проведени голям обем оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, в резултат на които е установен извършителят на деянието – В.И., на 57 години, от Стара Загора. С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на същия е с наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа, а на 28.10.2016 г. от Окръжен съд – Стара Загора му е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Работата по доказване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн