Стара Загора е домакин на първия Национален конкурс „Песен от извора”

STZAGORA.NET
*
Над 50 са заявките от различни краища на страната за участие в първия Национален конкурс за изпълнители на забавна песен и танц на българска фолклорна основа „Песен от извора”. Той ще се проведе в Стара Загора на 29 и 30 октомври 2016 год., в НЧ „Св. Климент Охридски”.

Конкурсът е за изпълнители до 22-ненавършени към датата на провеждане години. Най-малкият записан участник е 7-годишният Симеон Бъчваров от Стара Загора, а най-голяма е 18-годишната Ивета Костова от Ямбол.

Официалното откриване на конкурса е от 17.00 ч. на 29.10.2016 г. в НЧ „Св. Климент Охридски – 1858“.

Петчленно жури с председател Мая Райкова от БНР ще оценява талантите на участниците в различните категории. В двата конкурсни дни програмата започва от 11.00 ч. в залата на читалището. Гала концертът и награждаването ще бъдат на 30.10.2016г. от 18.00 ч.

Според регламента всички вокални изпълнители ще представят по две песни – задължителна забавна песен на фолклорна основа, а втората по избор – поп или джаз от световната музикална колекция.

Формациите за модерни танци ще изпълняват по два танца, единият от които задължително да е върху музика на българска фолклорна основа. Допуска се участие на певци със съпровождаща танцова формация. Във всяка възрастова група и категория ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда. Ще има награди за нов поп аранжимент на българска фолклорна песен и за открояващ се солист на танцова формация.

Организатори са читалище „Св. Климент Охридски” и Община Стара Загора.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн