Разследват група, изготвяла фалшиви шофьорски книжки в Николаево

STZAGORA.NET
*
След проведени в периода от месец юли до месец октомври 2016 г. множество целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия по получена информация за лица, които посредничат при изготвяне и доставка на неистински свидетелства за управление на МПС, за времето от 02.09.2016 г. до 09.10.2016 г. от служители на група „Икономическа полиция“ при РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, при която на 09.10.2016 г. на АМ “Тракия”, е спрян за проверка л.а. “Хюндай”, управляван от М. Б., на 56 г., от гр. Тополовград. При извършеното претърсване в автомобила е открит и иззет запечатан хартиен плик, съдържащ неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, издаден на името на български гражданин от гр. Нова Загора. Oбразувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл. 308, ал.2, вр ал.1 от НК. Проведени са множество допълнителни процесуално-следствени действия, при които е установено, че посредник при набирането на лица, желаещи да се снабдят с неистински гръцки СУМПС и доставка на такива документи от Р Гърция е И. М., на 61 г., от гр. Николаево. Извършено е претърсване и изземване в дома на лицето в гр. Николаево, при което са иззети множество документи, съотносими към предмета на разследването. По време на провежданите ПСД, е задържано лицето А. К., на 31 г., от гр. Николаево, за когото е установено, че също е съпричастен към осъществяваната престъпна дейност. Мъжът се е легитимирал пред полицейските служители с неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, с неговите лични данни. Документът е иззет и срещу А. К. е образувано бързо производство за престъпление по чл. 316 от НК.

И. М. и А. К. са задържани първоначално за срок до 24 ч. в РУ – Казанлък. Привлечени са като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение “подписка”. Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата и установяване на други лица, които са се възползвали от престъпната схема продължава под ръководството на РП – Казанлък.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн