18-годишната Антония Дойчева е Царица Августиада в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Първият конкурс за избор на Царица Августиада в Стара Загора – град, в който традициите, свързани с виното, са издигнати в култ от дълбока древност, вече е история. Но бъдещето е пред неговите млади и красиви посланички.

Първата Царица Августиада, избрана тази вечер, се нарича Антония Дойчева. Тя е 18-годишна, учи “Бизнес администрация” в последния четвърти курс на Търговската гимназия “Княз Симеон Търновски”. Вечно усмихнатата девойка е страстна любителка на спорта, ходи на мачове на “Берое” и на тенис с баща си, не пропуска и ден да не спортува на Аязмото, мечтае да учи журналистика, и то спортна, или поне в академията на МВР в Симеоново, разказаха за медията ни родителите й веднага след като стана ясно, че дъщеря им печели конкурса.

Първа подгласничка е Антоанета Танева (вляво на снимката) – на 19 години. Завършила е Спортното училище “Тодор Каблешков” в Стара Загора с профил “Плуване”, възпитаничка на клуба за танци “Голд степ” – Стара Загора, участник в телевизионното шоу “Денсинг старс” на… Виетнам, както и модел с амбиции да стигне далеч в попрището, което си е избрала.

За втора подгласничка журито с председател Галина Нифору – основател и мениджър на “Ойнорама консултинг”, председател на Българската асоциация на износителите на вино, избра 23-годишната Радка Антонова – страстен любител на пътешествията, завършила специалността “Културен туризъм” във Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий” и мечтаеща да се реализира в областта на туризма.

Членове на журито бяха Красимира Чахова – зам.-кмет на Община Стара Загора, Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора и организатор на фестивала “Августиада”, Огнян Драганов – директор на Държавна опера – Стара Загора, режисьор и на спектакъла тази вечер, Петър Калчев – директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора; от страна на фирмите-партньори и спонсори на фестивала “Августиада”: Елена Тенева – управител на “Аякс Груп”, Благовеста Шинева – управител на Център за изпитване и европейска сертификация, Александър Палешутски – изп. директор на “Средна гора” АД, Кънчо Кънчев – управител на “Домино” ЕООД, Ваня Михайлова – управител на Центъра за красота “Корио Капилис”, Добромира Петрова – маркетинг-мениджър на Мол “Галерия” – Стара Загора и Тони Куцаров – гл.редактор на списание “Зона БГ”.

Конкурсът “Царица Августиада” се проведе в залата на Държавна опера – Стара Загора. Дизайнът и изработката на уникалната корона, украсила главата на Антония Дойчева, са на Славин Янакиев, изпълнителен директор на чугунолеярния завод „Прогрес“ в Стара Загора. Трите победителки си разделха награден фонд от 500 лв. в съотношение 250:150:100 лв. Всички участнички получиха и ваучер за козметични услуги по избор на стойност 100 лв. в центъра за красота „Корио Капилис“, който предлага широка гама от услуги в областта на естетичната дерматология, медицинската и SPA козметика, и цялостната грижа за нокти и коса.

Човекът, който стои зад фестивала “Августиада” – председателят на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов, не скри вълнението си: “Не участвах в подготовката на конкурса – каза той за медията ни, – но съм силно впечатлен от спектакъла, който се получи тази вечер. Беше уникално, това е мнението на всички. Убеден съм, че конкурсът ще се превърне в един от основните елементи на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” в бъдеще и неговата Царица ще бъде посланик не само на фестивала, но и на нашия град. Радвам се, че с високия стил, който показа Операта – с изпълненията, които видяхме, успяхме да неутрализираме донякъде негативното звучене на такъв тип конкурси. Мисля, че ние показахме 8-хилядолетната култура на нашия град!”

Конкурсът премина в два етапа. В първия претендентките за короната “Царица Августиада” дефилираха с тоалети от модна къща “Ревю” и отговаряха на въпроси на журито. Във втория тур се появиха в разноцветни римски роби. През цялата вечер звучаха музикални и танцови изпълнения на Трио “Реверанс”, балета на Старозагорската опера, сопраното Яница Нешева със съпровод на Полина Влахова на рояла и малките възпитаници на Детско-юношеската школа за опера и балет към Операта. Изпълнилите залата зрители видяха и видеофилм, заснет по време на подготовката на 16-те претендентки на Форума на Августа Траяна, в Художествената галерия и Регионалния исторически музей, и на гроздобер в лозята на Шато “Мидалидаре Естейт”.

Момент от работата на журито с председател Галина Нифору (втора отляво на масата) по определяне на Царица Августиада

Гост на конкурса бе зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, а зам.-кметът Красимира Чахова бе член на журито






#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн