Казанлъшката оръжейница “Арсенал”, празнува 138 години от създаването си със стабилни позиции и увереност в бъдещето

STZAGORA.NET
С оптимистичен отчет за състоянието на най-големия оръжеен завод у нас – “Арсенал”, в който се трудят 8600 работници, изнесен от изпълнителния му директор Николай Ибушев, и голям концерт с участието на дует “Ритон”, Руслан Мъйнов и др., казанлъшкото предприятие отпразнува 138 години от създаването си.

“Арсенал” е №1 не само в Казанлък и България, но и на едно от първите места в света, припомни известния факт ръководителят на оръжейницата. Фирмата има поръчки за години напред.

Гости на празника на “Арсенал” бяха кандидатът за вицепрезидент на ПП ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев, председателят на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов, зам.-председателят на КНСБ Валентин Никифоров, депутатът от ГЕРБ Нено Влайков, зам.-областните управители в Стара Загора Димитър Драчев и Христо Чаушев, екскметът и бивш директор на “Арсенал” Стефан Дамянов, изпълнителните директори на ВМЗ-Сопот и на “Оптикоелектрон” Панагюрище Иван Гецов и Иван Гарчев и др.

Кметът Галина Стоянова поздрави ръководството и служителите с празничната дата за “Арсенал” АД – 7 октомври, и подари на Николай Ибушев специалната марка за 100-годишнината от създаването на химна „Велик е нашият войник“, валидирана същия ден в Казанлък. „Вие сте първият, който получава тази марка, посветена на славното ни минало, на бойния дух на дедите ни, но й на настоящето!“ – каза Галина Стоянова. Г-н Ибушев изказа радостта си от успешното партньорство с Община Казанлък и изрази увереност, че то ще продължи и в бъдеще.

В Града на розите “Арсенал” е базиран от 1924 година насам.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн