Информационен щанд на Европейски потребителски център идва в Стара Загора на 5 октомври

STZAGORA.NET
*
Европейски потребителски център България, който е към Комисията за защита на потребителите, организира информационно турне под мотото „Вашите права като европейски граждани”. То ще се проведе между 3 и 6 октомври 2016 в градовете Добрич, Варна и Стара Загора.

В него ще се включат и представители на Комисията за защита на потребителите, Представителството на ЕК в България, EURES България към Агенцията по заетостта, Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационен център Europe Direct – София.

В Стара Загора ще бъдем навръх празника на града, 5 октомври, сряда, след 16 ч на площад Централен.

Целта е да запознаем хората с техните права като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница, а ако са студенти – да отидат на стаж и натрупат опит в друга държава. Подготвили сме много полезна информация, но сме предвидили и забавни игри с награди. При необходимост хората могат да подадат сигнал за нарушени потребителски права на щанда при нас.

Европейски потребителски център (ЕПЦ) България е част от мрежа подобни центрове във всички страни в Европейския съюз, както и в Исландия и Норвегия. Финансира се от Европейската комисия и от българското правителство. У нас ЕПЦ е към Комисията за защита на потребителите, а целта му е да съдейства при разрешаване на трансгранични проблеми между потребители и търговци.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн