Емил Христов, общински координатор на ПП ГЕРБ – Стара Загора: Нашите кандидати няма да слугуват на интереси, различни от българските

STZAGORA.NET
*
Цецка Цачева ще дойде за среща с избирателите в Стара Загора в края на октомври
*
- Г-н Христов, Вие присъствахте заедно с г-н Живко Тодоров на представянето на кандидат-президентската двойка на ПП ГЕРБ в неделя в НДК – София. Каква беше обстановката в залата, какво беше настроението при обявяването на г-жа Цачева и г-н Манушев?
- Както винаги, когато се събираме – леко приповдигнато. Бяха поканени областните и общински координатори на ГЕРБ, кметовете ни на градовете. Разговаряхме с колеги от цялата страна. Някои бяха изненадани, други – не чак толкова. Общо взето, ние си харесваме кандидатурата и смятаме, че имаме основания. Коментирахме след това, обсъждахме номинацията на г-жа Цачева и г-н Манушев. Умишлено не казвам “адмирал”, нека да оставим БСП да се пъчат с генералски пагони. Не това е важното.

- Нагласата Ви сега, предполагам, вече е за активна работа по време на предстоящата едномесечна предизборна кампания.
- Да, започваме. Всъщност ние основната работа тук в Стара Загора сме си я свършили, в смисъл на това, как да бъде проведена кампанията, как да изглежда, кои са основните неща, върху които ще акцентираме. Ние ще спазим закона относно сроковете за кампанията, защото до този момент всички предизборни изявления и коментари, включително и днешните, са в негово нарушение. И странното е, че тези нарушения ги правят и лидерите на политически партии в национален план, и кандидатите. Необяснимо.

- Кога и къде ще се състои официалното откриване на националната кампания на ПП ГЕРБ?
- Това ще стане в неделя, 9 октомври, в столичната зала “Арена Армеец”. Отпусната ни е малка присъствена квота, а ние искаме на това уникално политическо събитие да отидат два пъти повече хора от Стара Загора. След което започваме постепенно да набираме скорост в работата и на Областния предизборен щаб, който ще бъде ръководен от Пламен Йорданов, и на структурата на ГЕРБ в Община Стара Загора.

- Как ще протече кампанията под липите?
- Тук няма да правим официално откриване, просто ще посрещнем нашата кандидатка в края на този месец. Ще проведем кампания, каквато сме правили винаги. Хората ни познават, ще бъдем достатъчно скромни, ненатрапчиви. За нищо на света няма да си позволим това, което се прави и в момента от някои лидери на политически партии.

- Как, наистина, бихте окачествили подчертано некоректните и изказвания на редица опозиционни водачи по адрес на г-жа Цачева? Все пак тя е позната от години у нас като тежащ на мястото си председател на Народното събрание.
- Срам ме е за това нещо – от политици, включително и от местен мащаб, да се коментира външен вид, да се коментират възможности. Недопустимо е. Това е не само израз на лош вкус и липса на възпитание.

- Да се надяваме, че все пак ще дойде момент, в който ще се осъзнаят и ще коригират тона си.
- Едва ли. След като се изправяш пред национална телевизия и даваш такива изявления, след като пишеш във Фейсбук и коментираш, не мисля, че ще разберат и ще се спрат.

- Имате предвид конкретен десен политик, предполагам.
- И десен, и ляв, и политик, който не знае какъв е. Всичко има. Въздържам се да цитирам имена, за да не попадна и аз в графата на лошия вкус.

- В какво грешат?
- Ние до този момент не сме имали президент, който да не залита на Изток или на Запад. Досега всичките ни президенти, без изключение, са правили невероятни залитания или към Москва, или към Брюксел и Вашингтон. И никой до този момент не е имал смелостта, достойнството, да отстоява българския интерес и на Изток, и на Запад. Тези, които познават действително и г-жа Цачева, и г-н Манушев, знаят, че те ще бъдат първите, които няма да загърбят нашия интерес, за да слугуват на интереси, различни от българските. Затова трябва да имаме сериозен политик. Не ни трябват вече шоумени, не ни трябват хора от телефонния указател. Хората в момента като че ли възприемат сериозния, тежкия, отговорния за действията и за думите си политик като скучен. Но това е истинският политик. Видяхме вече, че шоумените политика не могат да правят. Те правят шоу в политическия живот, с което до такава степен влошават нещата на нациите, на държавите, че след това като че ли никой вече не е в състояние да ги оправи. Затова нека да бъдем внимателни в подбора, нека да подкрепяме тези истинските, “скучните” в кавички политици. Които преценяват внимателно думите си и които не робуват на популизма. А вършат всеки ден своята работа достойно, без да търсят фанфари и някакво обществено признание. Може би и затова рейтингът на г-жа Цачева, работила скромно досега, не е от най-високите, въпреки че е по-висок, отколкото на някои измислени политици.

- Има вероятно и друго: слаб кандидат не би привлякъл канонада от страна на конкурентите.
- Те се страхуват вече и от сянката си, както се казва. Недопустимо е това, което се случва. Не може политици от национален мащаб да се държат по такъв начин и да отправят едва ли не лични обиди.

- Ще успеят ли г-жа Цачева и г-н Манушев, ако получат народния вот, наистина да излязат от сянката на залитанията, както ги нарекохте, на г-н Плевнелиев?
- Понеже познавам достатъчно добре и единия, и другия, съм убеден, че никой от тях няма да тръгне да прави това, което правеше досега Плевнелиев – да дава акъл на Русия. Абсурдно е. Няма да го направят. Ние трябва ли да критикуваме Румен Радев, който е завършил два пъти в Съединените щати, а иска да си преразглеждаме отношенията с НАТО и Европейския съюз? Каза го, факт е. Сега ще започнат да обясняват какво е искал да каже. Ето такива залитания имам предвид.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн