Строителството в Бедечка продължава. Отново прекъснаха ключова алея

STZAGORA.NET
*
Започнаха нова кооперация в парк “Бедечка” в Стара Загора. Случката идва дни след решението на Общинския съвет в Стара Загора да стартира процедура по промяна на устройствените планове, с която паркът да се запази.

Въпреки изразената от кмета и мнозинството съветници принципна позиция за запазване на парка, строителството в зелената площ засега продължава. Става дума за същия жилищен комплекс, в който проектант се оказа жената на главния архитект на града. Кметът Тодоров отстрани главния архитект, но това явно не пречи на реализацията на проекта.

За пореден път е прекъсната и алеята към Стария чинар – това е национална природна забележителност. С прекъсването на алеята, на практика, единият вход към парк “Бедечка” е затворен. Така паркът постепенно бива скрит от погледите на старазогорци и се превръща в заден двор.

Сигналът се появи на страницата “Запазете Бедечка” https://www.facebook.com/bedechka/ Страницата се поддържа от защитниците на парка. Именно след поредица техни протести кметът на града внесе предложение за максимално запазване на зелената площ.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн