От “Запазете Бедечка” призовават старозагорци да присъстват на решаващата сесия

STZAGORA.NET
*
Групата “Запазете Бедечка” призовава старозагорци да бъдат в залата на решаващата сесия на общинския съвет на 29-ти септември (четвъртък). Тогава трябва да се гласува предложението на кмета Живко Тодоров, с което да започнат усилия за запазване на максимална част от застрашения от пълно застрояване парк “Бедечка”. По закон гражданите имат пълното право да присъстват на заседанията на Общинския съвет.

Сесията започва в 9 часа в зала “П.Р.Славейков” в сградата на Общината, а въпросната точка за Бедечка е първа в дневния ред. Защитниците на парка призовават гражданите да дойдат по-рано. Залата има отделен вход, западно от централния вход на Общината. Всички желаещи могат да попитат и на информацията в Общината.

Кметът Тодоров внесе предложение за промяна на устройствените планове на града на база всички констатирани нарушения в годините. С промяната ще започне изработване на нови планове, които да запазят парка. Само паспортизираните дървета в него са над 1000, а площта с алеи, дървета, храсти и затревени пространства е около 300 декара. През тази територия минава единствената в града река, което създава и сериозно видово многообразие. На територията на зелената площ е популярният Стар чинар – национална природна забележителност.

Защитниците на парка са направили събитие във “Фейсбук” – https://www.facebook.com/events/1274510565922220/ В него те пишат: “Само за половин ден обърнете гръб на работа, лични и семейни отговорности. Колкото и да ви е трудно – направете го!”
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн