Започна традиционният старозагорски есенен панаир

STZAGORA.NET
*
От днес започна традиционният старозагорски есенен панаир, който ще продължи до 05.10.2016 г. включително. Той е разположен на ул.“Иван Вазов“, в югозападната част на парк „Загорка“ и предлага различни атракционни съоръжения, люлки и разнообразни приятни места за прекарване на свободното време.

Панаирът се провежда вече повече от 20 години, като за това време се премества от района на стадион „Берое“ първоначално, след това зад Централна поща и в новия парк, до сегашната си локация – в североизточния край на града и района на парк Загорка.

Там са разположени стрелбища, панорами, моторни люлки и др. Изложени са, произведения на художествените занаяти, обекти за продажба на захарни изделия, детски играчки и скара-бира. Производителите, които участват в панаира са членове на Камарата на занаятчиите, а изградените съоръжения са със сертификати за произход и технически паспорти. Изискват се още ежегоден технически преглед и договор с лицензирана фирма за контрол при построяване на съоръженията.

Със заповед на кмета Живко Тодоров на територията на панаира е забранена продажбата на алкохол с действително алкохолно съдържание по обем, превишаващо 6% vol., тютюн и тютюневи изделия, промишлени стоки/дрехи, обувки, одеяла, килими, текстилни изделия, продукти на химическата промишленост, както и птици и животни.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн