Разследват мъж, платил в Стара Загора със 140 евро в подправени банкноти

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Коста П., на 57 г., за това, че си е служил с подправени парични знаци, като е знаел, че са такива – престъпление по чл.244 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17 септември 2016 г. обвиняемият Коста П. пристигнал в Стара Загора и отишъл в магазин за продажба на джанти за леки автомобили. При покупката си послужил с подправени парични знаци – седем банкноти с номинал 20 евро. Продавачът влязъл в офиса да провери парите, а през това време Коста Р. напуснал помещението. По-късно бил задържан при проверка на ГКПП Капитан Андреево. Извършени са претърсвания и изземвания в лек автомобил и къща, обитавана от обвиняемия.

Коста П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора продължават процесуално-следствените действия по случая.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн