Позиция на народния представител Димитър Танев и ДБГ – Стара Загора по казуса “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
В разпространена днес до медиите позиция по казуса “Бедечка” на народния представител Димитър Танев и Движение България на гражданите от Реформаторския блок – област Стара Загора, се казва следното:

“След поредната информация в публичното пространство за ревизиране на всички решения за парк „Бедечка” ние, Движение България на гражданите – област Стара Загора, изказваме удовлетворение и подкрепа за действията на кмета на Стара Загора г- н Живко Тодоров.

Припомняме, че още през 2014 година с участието на Димитър Танев, народен представител от Реформаторски блок – Стара Загора и областния лидер на ДБГ Калоян Петров инициирахме кръгла маса за проблемите на парк Аязмото. По-късно в отговор на отворено писмо от „Запазете Бедечка” продължихме зелената тема на Стара Загора в Парламента в присъствието на депутати от всички политически сили, представители на Министерства, НПО – национални и международни, убедени в правотата на каузата.

И както многократно сме заявявали, основната отговорност е на Общинския съвет Стара Загора да приеме решение за запазване на парк Бедечка. На 29 септември ще е ясно има ли кмета Тодоров подкрепата на управляващото мнозинство – ГЕРБ. Или по познатата вече схема ще бъде бламиран.

Обръщаме се към председателя на Общински съвет да подкрепи предложението и да се осигури максимална публичност и явно гласуване в местния парламент. Решението ще бъде показателно за това, дали ще има ясно носене на политическа и персонална отговорност или ще има политически и лични договорки, скрити зад неясно мнозинство.

Призоваваме общинските съветници на РБ категорично и единодушно да подкрепят предложението за запазване на парк Бедечка.

Призоваваме и решенията, които предстои да се вземат и касаят собствениците на земя в парк „Бедечка” да бъдат максимално коректни и внимателно обсъдени с мисъл за бъдещето на Стара Загора.

Поздравяваме хората от „Запазете Бедечка” за гражданската позиция, силата и оптимизма, с които стоят зад исканията си. Нека повече бъдем като тях!”
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн