Община Стара Загора ще атакува съмнителните и на ръба на закона решения за “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
Ще атакуваме съмнителните решения, които са на ръба на закона или го прекрачват, но вече са влезли в сила. Много хора не са си свършили работата в годините назад. Най-добре е на това място да има парк. Така кметът Живко Тодоров коментира в интервю пред “Дарик” казуса „Бедечка”.

„Тази част на града е замърсена и има нужда от зелена територия. Ще атакуваме съмнителните решения и ще се опитаме да защитим територията от застрояване”, категоричен е кметът.

Едно от решенията е от 2003 година, с което се променя предназначението на парка и там да се настанят частните собственици.

„Смятам, че не е правилно предложението да бъде прегласувано няколко пъти. Това е нарушение на правилника на Общинския съвет. Собствениците не са наши врагове, но интереса на обществото е най – важния, а той е там да бъде зелена територия. Предстои да направим постъпки през следващите дни и с юридически средства да защитим интереса на общината” – допълни Живко Тодоров.

Той е категоричен, че общината ще застане на принципната позиция, както и че ще бъде необходима промяна на общия устройствен план.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн