Граждански клуб ЛИПА обяви програмата за дейността си през следващата една година

STZAGORA.NET
*
В традиционно представяната по това време на годината пред старозагорската общественост програма за дейността на Граждански клуб ЛИПА, която бе оповестена пред медиите, е записано продължаване на усилията за социализиране на Стария чинар и превръщане на зоната около него в любимо и предпочитано място за старозагорци и гостите на града. Предстои дооформяне на пространството около беседката и барбекюто чрез подходящо ландшафтно изравняване на терена около 7-вековното дърво, водоснабдяване, осветление и видеонаблюдение, с което Зоната на отдих на Стария чинар ще добие пълната си функционалност. Най-важната задача – съхраняване на дървото и популяризирането му, до голяма степен е изпълнена със свършеното досега. То стана възможно с активното и безвъзмездно съдействие от много старозагорски фирми и граждани.

Граждански клуб ЛИПА ще продължи да обогатява Алеята на липите в Новия парк. След изграждането на впечатляващата волиера за грабливи птици на площ от близо 300 кв.м, която вече е населена с белоглави лешояди, грижите на клуба за Зоопарка ще продължат с подобряване на условията за живот и на другите му обитатели.

Граждански клуб ЛИПА ще продължи инициативите си и в подкрепа на развитието на Старозагорските минерални бани като “Зеленото сърце на Стара Загора”. С негово съдействие там вече са монтирани детски и спортни площадки, залесяване, заселване на птици и животни от видове, подходящи за естествено развъждане в територията около езерото, зарибяване на езерото и т.н. Скоро там, наред с токачките, на воля ще се разхожда и двойка пауни, дарени от местен жител.

Граждански клуб ЛИПА традиционно ще подкрепи активно и петото издание на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” 2016, акцентът в който тази година ще бъдат винопроизводители от Република Македония. За пръв път ще се избере Царица на “Августиада” като посланик на фестивала. Още през октомври ще бъде засилена медийната популяризация на фестивала. В партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в различни заведения на Стара Загора ще се подготвят тематични винени вечери, посветени на международната проява. Очакванията са и Община Стара Загора да съдейства фестивалът да се обогати с различни културни събития, за да привлича той още повече гости от страната и чужбина.

Граждански клуб ЛИПА ще продължи изпълнението и на поетите ангажименти към младите старозагорци с грижа да останат да живеят и работят в града. С неговата подкрепа група младежи създадоха под липите неправителствената организация “Младежки алианс за предприемачество и заетост”. Клубът ще продължи да подкрепя и активно да партнира на друга наскоро учредена младежка формация, работеща в сферата на компютърните технологии – ЗараЛаб.

Активно ЛИПА готви и новото, шесто издание на Детските игри “Старозагорски олимпийски надежди 2017″.

Клубът, както и досега, ще продължи да участва обективно, неконюнктурно и безпристрастно със свое мнение по актуалните теми от живота на Стара Загора, като ще развива и “Обществен форум за партньорство с местната власт” като уникална структура на старозагорското гражданско общество.

* * *
ГК ЛИПА раздава светлоотразителни ленти на всички първокласници в Стара Загора

За пета поредна година Граждански клуб ЛИПА продължава инициативата си “Пази ме!”, в рамките на която за първия учебен ден отново ще раздаде гъвкави светлоотразителни ленти на всичките над 1500 първокласници в Стара Загора. Клубът подкрепя и много партньорски проекти за повишаване на детската и ученическата безопасност при движение, колоездене и шофиране. Част от тях традиционно се провеждат на спортна площадка, създадена от Граждански клуб ЛИПА в междублоковото пространство на ул. “Г.С.Раковски” 146, която е специално обозначена за това.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн