От Стара Загора да стартира кампанията на кандидат-президентската двойка Трайков-Събев, искат Реформаторите

STZAGORA.NET
*
На разширена среща с областните лидери на партиите от Реформаторския блок днес Димитър Танев, народен представител от РБ – Стара Загора, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и заместник-председател на ДБГ, получи предложение кандидат-президентската кампания на Трайков и Събев да тръгне от Стара Загора. Бяха дискутирани редица организационни въпроси. Всички партии декларираха единомислие и воля за сериозна работа, защото старозагорските реформатори са сигурни в успеха на кандидат-президентсакат двойка. Танев оцени високо готовността на местните структури за предстоящата битка.

По-късно той говори пред общинските структури на Движение България на гражданите за ролята на партията като най-голямата и стабилна част от Реформаторския блок, за наближаващите избори и новия парламентарен сезон.

Участници в НПО и браншови такива коментираха проблемите си с народния представител. В Стара Загора за пръв път в страната ще се реализира проект по библиотерапевтично консултиране. През 2015 година е реализиран проект, в рамките на който са обучени 11 консултанти по библиотерапия. Дейностите са реализирани от Регионална библиотека „Захарий Княжески”, в партньорство с Библиотека „Родина”, Фондация „Институт за съвременна психология” и СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора”. Избрани са и двете пилотни училища, с чиито деца ще започнат работа библиотерапевтите. Възможностите за финансиране, очакваните резултати и тяхната устойчивост бяха сред обсъжданите въпроси.

В среща с представители на бизнеса Танев изказа задоволство, че първата в България паралелка по дуално обучение за готвачи е вече факт в местната професионална гимназия “Райна Княгиня”. Бяха обсъдени предложения за промени в закона за професионалното образование. Предприемачите споделиха надежда, че работата на законотворците ще върне в бизнеса подготвени средни специалисти в строителството, туризма, различни производства.

* * *
По покана на ректора на Тракийския университет проф. Въшин, Димитър Танев – народен представител от Реформаторския блок – Стара Загора, заместник-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси и заместник-председател на ДБГ, взе участие в тържествата по откриването на новата учебна година. “Учете, обичайте това, което правите и градете бъдещето си тук, в България!” – пожела той на студентите. А техните преподаватели увери, че депутатите от Реформаторския блок са стабилна подкрепа за академична Стара Загора.

В работен разговор с проф. Въшин Димитър Танев се запозна с предстоящите големи проекти на Тракийския университет. Изграждането на модерен информационен център се очаква да стартира в края на тази година. Той ще се ползва не само от студентите, а и от гражданите на Стара Загора. Финансирането се очаква по Оперативна програма “Региони в растеж”. Димитър Танев препоръча образованието и науката да стоят по-близо до бизнеса и да се работи в посока дългосрочна политика на ефективно взаимодействие.

Народният представител обсъди с ректора на Тракийския университет и възможността единият от четирите Центрове за компетентност да се ситуира и заработи в Стара Загора.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн