Даниел Ладжев от клуб “Августа” стана вицеевропейски шампион по олимпийско таекуондо за кадети

STZAGORA.NET
*
От 8 до 11 септември в Букурещ се проведе евпорейското първенство по олимпийско таекуондо за кадети. В надпреварата се включиха над 450 състезатели от 42 страни. От старозагорският клуб “Августа” квота спечелиха двама състезтели: Даниел Ладжев – до 41кг и Валентин Желев – до 49 кг.

Във втория състезателен ден на игралното поле излезе Даниел Ладжев, който имаше 29 съперници и тежък жребий. Още в първия кръг той излезе срещу един от фаворитите от Русия. След много стабилна игра Даниел буквално прегази своя съперник с 20:8. Вторият му опонент беше от Франция, но срещата приключи бързо с резултат 23:1 в полза на Даниел. За четвъртфиналите съперник му беше отново един от фаворитите – състезател от Турция, който бързо бе сломен със 17:7. На полуфинала Даниел се изправи срещу много атрактивен състезател от Испания, когото победи с 8:2. Другият поток бе спечелен от състезател от Турция, с когото трябваше да играем на финала. Мачът започна отлично за нас – след края на първият рунд водехме с 1:0, а в края на вторият с 10:5, но нещата се обърнаха и от наглед непредвещаващи риск ситуации се превърнахме в изоставащи. Направихме всичко възможно до края, но не успяхме да победим и загубихме с 10:15. Това отреди за Даниел вицеевропейска титла.

В третия състезателен ден на игралното поле излезе другият старозагорец – Валентин Желев, в категория до 49 кг. Първият му мач бе с представител на Словения, в който нашият състезател не му остави шансове и бързо го отказа при резултат 13:1. Вторият му мач бе срещу далеч по-корав съперник от Исландия. След много обрати и борбеност Валентин отново победи с резултат 11:9. В мача за медал на четвъртфиналите наш съперник бе руски състезател, който беше фаворит в категорията. Валентин се бори повече от мъжки, но не успя да изкопчи победата и загуби с 6:0. Вальо бе единственият, който успя да удържи руския състезател и да не бъде победен с технически нокаут. Впоследствие руснакът стана шампион и това отреди почетното пето място за Валентин.

Треньорът на клуба Георги Господинов коментира, че е изключително доволен от резултатите – най-силни до момента за клуба от подобен форум. “Момчетата играха мъжки и показаха, че са на високо европейско ниво. Винаги съм вярвал в успехите им и те не закъсняха. Резултатите са плод на многото труд, който полагат. Цяло лято тренираха на пълни обороти, много често двуразово, и заслужават този момент. Естествено, че има разочарование и болка след изпуснатата европейска титла на Даниел, но просто ни е нужен малко повече опит и самочувствие” – каза треньорът.

Пред клуба е следващата цел – Балканското първенство в Дупница на 24-25 септември. На него клубът ще бъде представен от седем свои състезатели и ще гони три балкански титли.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн