Общинска делегация от Казанлък е на посещение в Китай

STZAGORA.NET
*
Заместник-кметът Даниела Коева е начело на 7-членната общинска група, изцяло в мъжки състав. За побратимения китайски град Дзинан пътуват общинските съветници Николай Факиров и Станчо Леков, директорът на Общинско предприятие “Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата” Никола Чалъков и трима професионални готвачи, които имат специална мисия.

Китайската покана е по повод предстоящия фестивал на изворите в Дзинан „Диалог на конфуцианството в града на изворите“. Той ще се проведе за 4-ти път от 4 до 7 септември 2016 г. и цели да изгради платформа за културен обмен и интеграция между конфуцианската култура и различни култури по света. Гости на фестивала ще бъдат и представители на други побратимени на Дзинан градове от различни държави.

Фестивалната програма включва диалог на тема „Хармония в многообразието“, фотоизложба с представяне на побратимените градове и първо международно изложение с картини. Специална вечер ще бъде посветена на гурме храната на чуждестранните гости. Казанлъшките трима кулинарни майстори, част от нашата делегация, ще демонстрират българска кухня.

На делегацията от община Казанлък й предстоят срещи с ръководството на Дзинан, с представители на местния бизнес и културна обиколка.

Побратимяването между община Казанлък и нейните около 50 хиляди жители с китайския 7-милионен град е вече 4-годишно. На тазгодишния Фестивал на розата пристигналата делегация от Дзинан бе с най-младите участници от побратимените на Казанлък градове от чужбина.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн