Крадла, осъждана над 20 пъти досега, отново е в ареста

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема Анка З., на 56 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1, б.“А“ и б.“Б“ от Наказателния кодекс.

На 27 август 2016 г. в Стара Загора обвиняемата Анка З. е отнела мъжка чанта и мобилен телефон от собственика им, който празнувал рожден ден в ресторант в града. Установено е също така, че тя е извършила престъплението в условията на опасен рецидив. До момента е осъждана над 20 пъти, основно за кражби. Освободена е била от затвора през април 2016 г., когато е изтърпяла наказание от четири години лишаване от свобода за кражби. Първата й присъда е от февруари 1976 г.

Анка З. е в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн