Заради пожар въведоха за няколко часа в събота бедствено положение в община Гълъбово

STZAGORA.NET
*
Към 14:00 часа днес възникна пожар в близост до кв. “Митьо Станев” в Гълъбово, който доста бързо се разраства и достига квартала и съседното село Мусачево. Това доведе до обявяване със заповед на кмета Николай Тонев на бедствено положение в община Гълъбово. До 17:00 часа екипите на пожарна безопасност и доброволци, ръководени от комисар Стоян Колев – директор на Регионалната дирекция “Пожарна и аварийна безопасност” в Стара Загора, успяха да овладеят пламъците.

На мястото на бедствието бяха още Кметът на общината Николай Тонев, областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, председателят на общинския съвет Светла Боянчева, зам-кметът на гълъбовската община Димитър Василев и др.

Около 17 часа пожарът е преодолян, но 2 екипа на пожарната ще дежурят през нощта за недопускане на рецидиви. Бедственото положение в община Гълъбово е отменено.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн