Обсъдиха промяна на маршрута на автобус 204 в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Да бъде променен маршрутът на автобус номер 204 в Стара Загора, за да бъде той максимално удобен за придвижване от кв. „Кольо Ганчев“ до Тракийския университет и обратно. Около това предложение на кмета Живко Тодоров се обединиха участниците в работна среща, която се проведе в Община Стара Загора. На нея присъстваха зам.-кметът Йордан Николов, зам.-ректорът на ТрУ, отговарящ за административната и стопанска дейност – проф.д-р Наско Василев, управителят на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД Димитър Авджиев, експерти от Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ на общината и др.

„Целта е автобусната линия да минава по маршрут, който да е максимално удобен за студентите и за всички, които искат да се придвижат от автогарата и жп гарата до ТрУ и студентските общежития“ – подчерта Йордан Николов.

„От друга страна ще се улесни пътуването им от сградата на ректората до учебните бази, които се намират в кв. „АПК“, обобщи проф. д-р Наско Василев.

Предлаганият маршрут е следният: обръщало в кв. ”Кольо Ганчев” – ул. „Загоре“ – бул. ”Патриарх Евтимий” – бул. „Славянски“ – бул. „Руски” – ул. „Герасим Папазчев” – ул. „Х.Д.Асенов” – бул. „Славянски” – ул. „Одринска епопея” – кв. „Казански” – ул. „Капитан Петко войвода” – бул. „Цар Симеон Велики” – бул. „България” – Тракийски Университет и обратно. Според Димитър Авджиев по този начин ще се избегне дублирането на линия 204 с линии 2, 26 и 20.

Престои предлаганите промени да бъдат обсъдени в комисия, определена от кмета Живко Тодоров, след което ще бъде внесено предложение за гласуване в Общинския съвет.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн