Прегазилата двама в Дълбоки е карала пила и в неадекватно психическо състояние

STZAGORA.NET
*
След първоначалното лечение в хирургията на УМБАЛ “Киркович” старозагорката отива в ареста
*
Състав на Окръжен съд – Стара Загора с председател съдия Мариана Христакиева определи мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 44-годишната старозагорка Живка Георгиева Жечева, която на 17 август блъсна двама пешеходци в с.Дълбоки, единият от които – Мишо Андонов (45 г.) почина, а другият – Ангел Ангелов (39 г.) остана със счупена ключица.

Досега обвиняемата по частно наказателно дело №421 бе настанена с охрана в Хирургичното отделение на УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” в Стара Загора, след като непосредствено след произшествието бе малтретирана и й бяха нанесени телесни повреди от страна на близки на пострадалите. В съдебната зала се видя, че тя трудно се държи на краката си, говори завалено и трудно се разбира какво точно иска да каже.

Според наличните до момента данни преди инцидента Живка Георгиева е сервирала алкохол на двамата мъже пред притежавания от нея магазин в Дълбоки, като е пила и самата тя. Към момента не е потвърдена версията, че е била предизвикана с реплики от тяхна страна. Това все повече отнася случая към хипотезата на типично ПТП след употреба на алкохол. За съжаление – със загинал и ранен.

По време на съдебните прения, предшествали определянето от съда на мярката за неотклонение, стана ясно, че Живка Георгиева е управлявала автомобила си “Мерцедес С200″ с концентрация на алкохол в кръвта 1,59 промила, и поведението й зад волана е било неадекватно. До такава степен, уточниха запознати със случая, че преди да блъсне пешеходците колата й е преминала през 4 стъпала и естакада с височина 60 сантиметра. Законът предвижда за деянието й присъда “Лишаване от свобода” от 10 до 20 години. Съкратено съдебно производство с призната вина може да намали този срок с 1/3.

Прокурорът по делото Константин Тачев поиска задържане под стража на Живка Георгиева с оглед както на тежестта на деянието, така и за гарантиране на собствената й безопасност. В местата за задържане има осигурено постоянно лекарско наблюдение, подчерта той.

Адвокатът на обвиняемата Светослав Миневски поиска мярката за неотклонение да се гледа при закрити врати, за да не станат публично достояние обстоятелства, касаещи личния й живот. Съдът обаче остави медиите в залата. В хода на пренията се изясни, че това му искане е във връзка с особено неуравновесено състояние, което през годините се е появявало в поведението на причинилата ПТП-то водачка. На този етап все още не е налична необходимата медицинска документация за проявеното от нея алогично поведение, довело до инцидента, уточни адвокат Миневски. Той призова съда да даде обективна преценка дали задържането под стража е единствената обоснована мярка в случая.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн