Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора задържаха рецидивист, извършил множество кражби на моторни превозни средства

STZAGORA.NET
*
Целенасочените оперативно-издирвателни действия на криминалистите стартирали след регистрирани през месец август т.г. множество кражби на моторни превозни средства на територията на Старозагорска област.

В хода на разследването днес в землището на с. Шейново, е задържан И.А. (24 г.) – криминално проявен и осъждан. Той бил обявен за общодържавно издирване, след като на 4 август т.г. е избягал от затворническо общежитие, където е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. И.А. се придвижвал с лек автомобил „Фолксваген Поло“ – противозаконно отнет от с. Хаджидимитрово, а близо до мястото на задържането му е установен и лек автомобил „ВАЗ 2101“, откраднат от с. Горно Сахране.

До момента е установено, че от 4 до 21 август И.А. е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства. В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн