Изложба „Бузлуджа – паметта на времето“ гостува на площад „Севтополис“ в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Община Казанлък и фондация „Проект Бузлуджа“ ще представят на открито изложбата „Бузлуджа – паметта на времето“ като част от инициативата за опазването на монумента. Събитието ще се състои на 22 август (понеделник), в навечерието на 35-годишнината от откриването на паметника в далечния 23 август 1981 година. От 18:00 часа на площад Севтополис ще бъде официалното откриване, последвано от мултимедийна презентация от 18:30 часа в изложбената зала на общинския Информационен център на ул. Искра №4.

Автор на изложбата е арх. Дора Иванова, която започва инициативата за опазване на паметника като своя дипломна работа в Техническия университет в Берлин. Идейният й проект е представен в редица изложби и конференции в страната и чужбина, между които Световната среща на българските медии в Прага, по покана на община Казанлък, както и Европейския парламент в Брюксел.

На площад Севтополис проектът за пръв път е представен в 15 двустранни табла с участието на 10 фотографи, които са уловили очарованието на паметника в актуалното му състояние. Посетителите ще могат да се запознаят в детайл с драматичната история на паметника и идейния проект за неговото преустройство. Изложбата цели обществен дебат по темата и набиране на средства за конструктивна оценка на сградата, необходима за задействането на реален проект.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн