69 пожара изгасиха пожарникарите в региона през последната седмица

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с директора на РД ПБЗН комисар Стоян Колев. Двамата обсъдиха обстановката в Старозагорска област през последната седмица.

Комисар Колев съобщи, че за периода от 12 до 18 август служители на РД ПБЗН са участвали в гасенето на 64 пожара в сухи треви, храсти и стърнища и на 5 пожара в сгради и закрити помещения. При възникналите произшествия няма пострадали или загинали граждани. Лъжливите повиквания на екипи на пожарната са били 9.

Общият брой на излизане на екипите за периода е 108. През предходната седмица пожарникарите са излизали на различни произшествия 205 пъти. „Отбелязваме успокояване на пожароопасната обстановка” – констатира комисар Колев.

Инж. Ранов изказа специална благодарност към директора на РД ПБЗН и служителите на дирекцията за бързата реакция и професионалната работа при аварията с изтичането на газ в Николаево.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн