„Мини Марица-изток“ гарантират сигурност на доставките на въглища

STZAGORA.NET
*
Гарантираме сигурни доставки на въглища към централите в комплекс „Марица-изток“ през предстоящия есенно-зимен сезон, каза на пресконференция днес изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД Андон Андонов. Добитите в Дружеството въглища към 16 август 2016 г. са 15,2 млн. тона, а открите и насипани земни маси 43 млн. куб.м, което представлява 100% изпълнение на плановете. В сравнение с 2015 г. критичната тенденция за намаляване коефициентите на откривка е овладяна и нормализирана. Коефициентите на устойчивост през отчетния период осигуряват необходимия стабилитет на работните и неработни бордове.

„Мини Марица-изток” ЕАД реализира стабилност и във финансово отношение спрямо 2015 г. Получените просрочени вземания от консуматорите на въглища в началото на годината нормализираха финансовата политика спрямо доставчици на материали и други работещи по договори фирми на територията на Дружеството. Приходите към 18. 08. 2016 г. са 283 млн. лева от продажба на въглища. Дружеството очаква плащания от своите контрагенти в размер на 132 млн. лв., от които просрочени са 97 млн. лв.

На 17 август 2016 г. „Мини Марица-изток“ ЕАД реализира и първата си покупка на свободната борса за електроенергия в размер на 35 мегавата. Чрез използване на възможностите, предлагани от БНЕБ за борсов пазар на електрическа енергия, се очаква дружеството да реализира допълнителни икономии.

По-рано днес ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД, мениджърския екип, служители и ветерани поднесоха венци и цветя пред паметника на Св. Иван Рилски край Раднево в знак на почит към покровителя на миньорите по случай 18 август – Деня на миньора. Празничният ден завърши със среща между мениджърския екип на „Мини Марица-изток“ ЕАД и членовете на единствения в България клуб на миньорите-ветерани.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн